Ons Pieterpad  avontuur


Zondag 19-03-2023:

Vandaag hebben we de 2de etappe gelopen. Van St. Gerlach naar Spaubeek, waar we de auto bij het treinstation geparkeerd hebben. Totaal hebben we 12,2 km gelopen.

Deze keer hadden we onderweg wel wat motregen maar heel erg nat zijn we niet geworden, behalve dan van het zweet. Zo af en toe liet het zonnetje zich ook even zien en was het zo'n 16 graden.

De etappe begon erg mooi. We liepen onder aan een boshelling waar het een paradijs voor vogeltjes was. Mooi klein stomend beekje erbij. We hebben van alles gehoord en gezien. Zwartkop, winterkoninkje en ook het roodborstje riep ons weer toe.

Een groot stuk liepen we vooral over heuvellandschap. Dit was een saaier, eentoniger stuk om te lopen. Veel heuvel op terwijl de vermoeidheid al toe sloeg.

Op het laatste kregen we nog een mooie afdaling met een prachtig stukje oernatuur.

Ook deze etappe was mooi. Voor ons ook een afstand die nog goed te doen was.


Zaterdag 18-03-2023:

We zijn gestart met ons Pieterpad avontuur. De eerste etappe ging van de St. Pietersberg naar  St. Gerlach. Totaal hebben we 15,72 km gelopen.


We hadden erg mooi weer. Maar een paar druppels regen gehad, wat geen naam mag hebben. 

Temperatuur van zo'n 17 graden. 

Het was wel een zware etappe met veel hellingen en dalen. Dat zijn we nog niet zo gewend. 

Het mooiste stuk was wel op de St. Pietersberg zelf en langs de Geul.  Ook de Bemelerberg was erg mooi.

Op sommige momenten zat ik er wel even doorheen. Dan moet ik altijd aan mijn ouders denken die nog niet zo lang geleden kort na elkaar overleden zijn.  Op die momenten komt er altijd een roodborstje op mijn pad. Ook tijdens deze wandeling kwam hij weer op de goede momenten en bij het laatste stuk moedigde hij me zelfs luid fluitend aan!

Het was een heerlijke eerste wandeling.  Genoten van de oude stad Maastricht, de mooie natuur en het begin van de lente wat alles weer laat bloeien en groeien.
E-mailen